keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Blinit - ei mitään ohukaisia...

...vaan paksukaisia!
Voissa paistettuja,
suoraan valurautaisesta blinipannusta tarjoiltuna.
 
 
 
Blinit veivät sydämeni jo lapsena.
Isäni työskenteli pitkään Venäjällä ja
toi perheeseemme ripauksen vierasta kulttuuria.
Blini-iltoina pöytäliinana oli
villainen maatuska-huivi
ja isä paistoi blinejä enemmän kuin jaksoimme syödä.
Sammen mätiä, smetanaa ja sipulia
lastattiin lämpöisen paksukaisen päälle runsaalla kädellä.
 
Koska itselleni ja valurautapannuille ei ole muodostunut luontevaa ja toimivaa suhdetta,
olen hommannut oman blininpaistajani.
 
(No. Osaan vaihtaa talvirenkaatkin itse,
mutta joskus on ihanaa heittäytyä passattavaksi...)
 
Sinfonia suussa syntyy muikunmädistä, smetanasta ja punasipulisilpusta.
Muuta ei tarvita.
 
Blineille toki sopii mm. kylmäsavulohi, metsäsienisalaatti ja
vaikkapa kylmäsavuporo,
mutta tässä kohtaa minä olen perinteinen.
 
Alkuun venäläisiä suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa...
 
 
Ja sitten blinejä...
 




 
Sarjassamme parasta mitä voit tehdä housut jalassa.
 
 
Blinien kyytipojaksi sopii erinomaisesti olut...
 
 
Onnellista Uutta Vuotta 2014
 


8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä ja kuulloista <3

    Onnekasta Uutta Vuotta Milla! :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä ja kuulloista <3

    Onnekasta Uutta Vuotta Milla! :)

    VastaaPoista
  3. Nam. Maistuisi kyllä täälläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin tattarijauhokaupoille... ;)

      Poista
  4. ♥ oi,mikä herkkuateria! Oikein hyvää tätä vuotta!

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköistä! Meillä syödään mätiä, smetanaa ja sipulia jouluaattona, mutta voisihan sitä jo taas... Rupesi niin tekemään mieli!

    VastaaPoista