keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pirkko kävi suihkussa

Pirkko kävi tänään suihkussa. Poikkeuksellisesti vieraissa.

 
 
Puunattuna kelpasi käydä kirkolla...
 
 
 

 
 
 
 
 
69 heppaa 1.2 litran moottorissa.
 
Pirkko on aivan syötävän söpö. Ei kuitenkaan ihan  jokaisen tielläliikkujan mielestä. Pirkko aiheuttaa osassa miespuolisia kuljettajia hyvin erikoisia reaktioita. Pirkon ratissa olen muutamassa viikossa kohdannut niin uskomattomia anti-teiden ritareita, että täytyy jakaa muutama kokemus teillekin. Crossoverin ratissa en ole koskaan saanut osakseni samanlaista kohtelua, enkä pakettiauton puikoissa, joten syy täytyy olla Pirkossa. En ole arka kuski, ajan reippaasti enkä todellakaan ole teiden tukko, edes Pirkolla. Silti osa vastakkaisen sukupuolen edustajia kokee velvollisuudekseen näyttää Pirkolle kaapin paikan.
 
Olin ryhmittynyt täysin oikein ajaessani ulos huoltoasemalta. Olin kääntymässä vasemmalle ja sekä vasemmalta että oikealta tuli autoja, joten jäin luonnollisesti pysähtyneenä odottamaan vuoroani liittyä liikenteen sekaan. Yht´äkkiä vasemmalle puolelleni kaahasi perästäni punainen, ruosteen raiskaama Toyota Camry puiden minulle nyrkkiä (!). Vieressä istuvalle vaimolleen hän elekielestä päätellen teki minusta syväluotaavaa ajaja-arviota, mutta hups keikkaa. Camry joutuikin jarruttamaan ja pysähtymän vierelleni, koska tiellä todella liikkui niitä autoja niin, ettei sekaan ehtinyt. Teiden ritari oli nyt tukkinut vastaantulevien kaistan ja huoltoasemalle ei päässyt kääntymään. Repesin totaalisesti ja vilkutin miehelle iloisesti sekä näytin kädellä että vassokuu, antaa Herran nyt mennä ensin. Viimeisetkin nastat renkaista irti lennätellen Camry kaahasi pois ja minä jäin huvittuneena katselemaan perään.
 
Kertoessani Miehelleni kyseistä selkkausta, hän kertoi huomanneensa Pirkon aiheuttavan samankaltaisia ilmiöitä, vaikka ratissa olisi Mies. Hänkin oli nimittäin Pirkolla ajaessaan törmännyt nimenomaan miespuolisiin kuljettajiin, joiden mielestä Pirkko on kaikkea muuta kuin söpö.
 
Täysin käsittämätöntä. Ajaessani pakettiautoa en koe koskaan törppöä liikennekäyttäytymistä, mutta Pirkkoa pahempia aggressioita aiheuttaa yhdistelmä nainen ja moottoripyörä. Kerran kattotuoleja kuljettanut rekka-auto alkoi kiusata minua vaarallisesti maaseudun pikkuteillä. Mikä lie ammatti(!!!)autoilijaan mennyt, mutta 60 alueella hän päätti, että ajan nähtävästi liian hiljaa, vaikka mittarin mukaan ajoin noin 70 km/h. Tie oli hyvin mutkainen ja tuokin nopeus alkoi olla taitojeni äärirajoilla, mutta rekkamies oli toista mieltä. Hän ajoi etupuskuri minun takalokasuojassani siten, että jos olisin höllännyt kaasua, jouluna minun muistamiseeni riittäisi yksi kultakupuinen kynttilä. Hän jopa kiristi vauhtia siten, että lopulta ajoin 80 km/h ja itku kurkussa yritin vieraalla tiellä katsella bussipysäkkiä tai jotakin, johon kurvata karkuun. Lopulta pääsin alta pois ja kesti hetken, että pystyin jatkamaan matkaa käsien tärinältä.
 
Ulkomailla auton tai minkään muunkaan kulkupelin koko, ominaisuudet tai kuljettajan sukupuoli eivät saa vastaavanlaisia angsteja aikaan kuin Suomessa. Siitäkin huolimatta aion jatkossakin syttyä kaikelle pärisevälle ja nauttia ajamisesta. Että tiedoksi vain Toyota Camry ja kattotuolifirman rekkakuski.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti